Gündem

KASKİ’den su sayaçları için don uyarısı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kış aylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarında oluşabilecek donma riskini engellemek için bazı önemli uyarılarda bulundu.

Açıkta bulunan su boruları ve sayaçlarının koruyucu materyallerle sarılması gerektiğini belirten KASKİ, özellikle yüksek rakımlı ilçelerde, soğuğa karşı herhangi bir yalıtımı olmayan su sayaçlarının belirli bir süre kullanılmadığında donduğuna dikkat çekti.

KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, kış aylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarında oluşabilecek donma riskini engellemek için abonelere bazı önemli uyarılarda bulunuldu.

Açıkta bulunan su sayaçları ve su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılarak izole edilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Su tesisatları, iklim değişikliklerine karşı korunması en çok önem arz eden donanımlardır. Bu nedenle havaların soğuduğu bu günlerde açıkta olan su sayaçları ve tesisatta yer alan borular soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donmaktadır. Kışın su sayacı ve borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekir. Sayacın etrafı izocam, talaş veya benzeri materyaller ile koruma altına alınarak, olası bir problemin önüne geçilmelidir. Donma halinde ise sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, su elemanlarının patlamasına ve maddi hasarın daha da artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle donma ile karşı karşıya kalınması durumunda abonelerimizin, sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 185 Çağrı Merkezi’ni veya 0352 432 0 432 no’lu telefon numarasından KASKİ Genel Müdürlüğü’nü aramaları gerekmektedir.”

Başa dön tuşu
Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 - Tipobet Giriş casibom casibom jojobet Tarafbet Salt Likit -